Tatanén - Peran kritis pikeun 5G

Dina dasawarsa ka hareup, 5G bakal maénkeun peran kritis dina pertanian pinter sareng tatanén presisi anu ngajangjikeun janten konci pikeun ngaoptimalkeun sumber daya sareng ningkatkeun produksi.

Kalayan populasi Australia diperkirakeun ngahontal 38.8 juta dina 2060-61, produktivitas tatanén kedah ningkat pikeun ngabantosan populasi urang anu terus ningkat.

Salaku generasi téknologi sélulér anu salajengna, 5G parantos dirarancang pikeun nyumponan paningkatan paménta data sareng konektipitas ti industri, sapertos tatanén, nawiskeun mobilitas, stabilitas sareng kagancangan.

Téknologi pertanian pinter anyar, sapertos drone, kendaraan tatanén otonom, robotika, intelijen buatan (AI) sareng alat IoT, anu ngungkit jaringan 5G pribadi sareng umum anu gancang, kapasitas luhur, pamustunganana bakal maksimalkeun operasi. Ieu sanés ngan ukur ningkatkeun kualitas sareng kuantitas pepelakan, sareng kaséhatan sareng karaharjaan ingon-ingon, tapi ogé bakal ningkatkeun kelestarian sareng kauntungan tina industri pertanian.

Pikeun nunjukkeun kasempetan pikeun tatanén Australia, Asosiasi Telekomunikasi Seluler Australia (AMTA) parantos ngaidentipikasi lima cara yén 5G bakal ngarobih tatanén.

  1. Drones

Seueur industri di Australia sadar poténsi drone atanapi kendaraan udara tanpa awak (UAV), tapi aranjeunna bakal ngagaduhan salah sahiji dampak anu paling hébat dina industri pertanian.

Kalayan langkung ti 55 persén lahan Australia anu dianggo pikeun tatanén, drone anu beroperasi dina jaringan 5G tiasa sacara dramatis ningkatkeun produktivitas, ngabantosan ngalaksanakeun waktos sareng tugas intensif tanaga gawé di kebon sareng harta ageung.

Sanaos drone parantos dianggo dina tatanén, operator sélulér, sapertos Optus , ngajalajah kumaha 5G tiasa maénkeun peran anu penting dina ngamungkinkeun drone ngapung saluareun garis visual sareng janten otonom sapinuhna, netepkeun dina sababaraha waktos sadinten pikeun réngsé. tugas, nu bakal gamechanger pikeun tegalan.

Ngagunakeun konektipitas 5G-speed tinggi jeung ultra-reliable, drones bisa otomatis ngirimkeun video HD jeung gambar, kaasup gambar termal jeung topografis, ngalacak jeung ngaidentipikasi objék kawas ternak, weeds jeung hama maké AI, sarta ngalaksanakeun paréntah seamlessly dikawasa ti kilométer jauh. Ieu bakal ngamungkinkeun para agribisnis pikeun nganalisa kaayaan lapang anu langkung saé, nyebarkeun siki sareng nyemprot, sareng ngatur pepelakan sareng ingon-ingon sacara real-time.

  1. A parabot tegalan otonom

Alat pertanian otonom mangrupikeun hal anu ageung dina pertanian pinter. Dihubungkeun ku 5G, aranjeunna bakal nyegerkeun operasi di kebon sareng ngabantosan kakurangan tenaga kerja di Australia, anu janten masalah pikeun sababaraha patani nalika pandémik.

Nganggo konektipitas 5G anu tiasa dipercaya sareng gancang, para patani bakal tiasa ngoperasikeun rupa-rupa mesin tanpa supir, sapertos traktor sareng panén, bahkan ' robot lapangan ' anu tiasa ngatur tugas sapertos nyilem. 5G ogé bakal ngaktifkeun alat-alat pertanian otonom pikeun komunikasi langsung saling sacara real-time, ngamungkinkeun para patani ngadalikeun prosés manajemén pamotongan end-to-end sareng ningkatkeun efisiensi.

John Deere mangrupikeun salah sahiji pabrikan anu hoyong nganggo 5G pikeun ngajantenkeun alat pertanian otonom langkung pinter, ngungkabkeun konsép traktor listrik otonom sareng ' See & Spray' , panyemprot ganja anu didamel ku AI, taun ka tukang. Kadua mesin nganggo awan pikeun beroperasi, janten aranjeunna peryogi sambungan 5G latency ultra-low supados efektif sareng janten kanyataan di kebon.

Traktor pinter sejen, Monarch Tractor , nu mangrupa traktor listrik, timer nyetir kalayan kaméra 360-derajat jeung sensor nu bisa ngumpulkeun data ti lapangan, bisa dikawasa tina telepon patani, sarta ngaliwatan 5G, patani bisa jarak jauh ngadalikeun armada ieu. traktor pikeun ngatur sakabéh kebon.

  1. Pangimeutan ingon-ingon

Ngawaskeun sasatoan sacara real-time sareng téknologi tatanén ternak precision (PLF) bakal langkung umum sareng 5G. Téknologi anu diaktipkeun 5G, sapertos tag sato, sensor sareng kaméra, bakal ngirimkeun data anu akurat sareng dipercaya ngeunaan kaséhatan sareng lokasi sato langkung gancang pikeun manajemén ternak anu langkung saé.

Ngaliwatan konektipitas 5G anu tiasa dipercaya, patani tiasa ngawas pola tuang sareng bobo sato, kasadiaan pakan, lingkungan jero ruangan sareng luar, sareng kabiasaan umum pikeun ngaidentipikasi naha sato gering atanapi hamil, ngabantosan patani ngadamel pilihan anu langkung saé pikeun ternakna sareng ningkatkeun karaharjaan sato.

Geus aya proyék ngawaskeun sato 5G anu diuji di kebon. 5G RuralFirst di Inggris nganggo kerah 5G sareng tag ceuli biometrik dina sapi pikeun nyukcruk sareng ngawaskeun kaséhatan anu langkung saé di daérah anu lega, terpencil, anu bakal ngamungkinkeun para patani sacara proaktif nargétkeun sapi anu gering sareng ngahapus aranjeunna tina gerombolan pikeun ngirangan panyebaran inféksi. . Di Australia, TPG Telecom ngamankeun hibah Inisiatif Inovasi 5G pikeun uji coba nganggo jaringan 5G na, sareng pamrosésan gambar anu diaktipkeun intelijen buatan, visi komputer sareng téknologi komputasi tepi, pikeun ngaktifkeun sababaraha aliran video 4K kualitas luhur pikeun ngitung domba di bursa peternakan régional, ngajadikeun otomatis prosés sareng ngahapus kasalahan manusa.

  1. Manajemén Dahareun

Ngaronjatkeun manajemén dahareun bakal penting pikeun ngaronjatkeun suplai dahareun. Nganggo jaringan 5G anu gancang sareng berkapasitas tinggi, produsén dahareun bakal tiasa nyambungkeun sababaraha alat sareng sénsor IoT pikeun ngalacak sareng ngawas tuangeun sapanjang ranté suplai, ti ngolah dugi ka neundeun sareng pangiriman.

Ieu bakal ningkatkeun traceability sareng kaayaan panyimpen anu bakal ningkatkeun kasalametan pangan, ngaminimalkeun résiko kontaminasi sareng karacunan pangan sareng ngirangan runtah pangan, kalayan 7,6 juta ton runtah pangan kacatet dina ranté suplai sareng konsumsi unggal taun di Australia.

Sanaos sénsor sareng aliran pidéo dina ngokolakeun dahareun sanés énggal, 5G bakal nyayogikeun data sareng analisis visi anu instan sareng langkung dipercaya.

Salaku bagian tina Inisiatif Inovasi 5G Australia, Australian Meat Processer Corporation ngagunakeun téknologi pidéo anu diaktipkeun 5G pikeun ningkatkeun prosés jaminan kualitas produksi daging, kalayan tujuan pikeun ngirangan biaya patuh sareng dina waktos anu sami ningkatkeun efektivitas patuh. auditing pikeun patani di régional jeung désa Australia.

Uji coba séjén dina neundeun dahareun, sapertos uji coba sensor Simplot Australia dina tong panyimpen kentang siki pikeun ngukur tingkat CO2 pikeun nangtoskeun kaayaan panyimpenan anu optimal sareng ngirangan kaleungitan siki, bakal nguntungkeun pisan tina 5G, kalayan kamampuan ngawas kaayaan panyimpenan sacara nyata- waktos, ngurangan runtah sarta ngaronjatkeun incomes tegalan.

  1. Stasion Cuaca

Patani sareng pepelakanana sering gumantung kana cuaca, janten gaduh data kaayaan lapangan janten langkung penting pikeun pertanian anu akurat. Ngagunakeun stasion cuaca anu dikuatkeun 5G tiasa ngabantosan para patani ngaoptimalkeun tanaga gawé, pamakean cai sareng kasehatan pepelakan, nyegah karusakan sareng panyakit.

Kaayaan cuaca sapertos curah hujan, suhu, laju angin sareng arah, tekanan hawa sareng kalembaban sadayana tiasa diukur sacara real-time ngalangkungan 5G ngalangkungan sababaraha pasipatan sareng ageung, nyayogikeun data anu langkung padet pikeun ngabantosan para patani ngahontal hasil pamotongan anu langkung saé.

Stasion cuaca anu nganggo 5G parantos mimiti pencét pasar, sapertos Origo anu dikembangkeun di Perth, Australia Kulon, sareng nganggo jaringan bolong sareng jasa IoT 5G pikeun nyayogikeun liputan 24/7 di kebon. Saluareun ieu, aya kasempetan anu ageung sareng stasiun cuaca anu nyambungkeun régional.

Operator jaringan sélulér Telstra ayeuna nyebarkeun 55 stasion cuaca anu diaktipkeun IoT kualitas luhur di sabudeureun Toowoomba, Queensland, nganggo situs jaringan sélulér anu tos aya pikeun nyayogikeun data cuaca hiper-lokal sareng sistem ramalan pikeun patani di daérah éta pikeun ngadukung kaputusan manajemén anu langkung saé dina pamotongan. produksi, tanaga gawé jeung ranté suplai. Proyék éta bakal nguji daya tahan jasa jaringan cuaca pikeun nyayogikeun cuaca anu dilokalkeun pisan pikeun patani sareng tiasa dianggo langkung seueur di sakuliah Australia kalayan terus-terusan ngaluncurkeun jaringan IoT 5G, anu pelengkap kana jaringan 5G umum.

Aya poténsi hébat pikeun pertanian pinter sareng tatanén presisi dina cakrawala kalayan operator jaringan sélulér anu neraskeun investasi dina gulung kaluar 5G di sakuliah Australia, kalebet di daérah régional sareng désa. Australia mangrupikeun nagara anu ageung, janten peryogi waktos kanggo infrastruktur jaringan 5G énggal janten mantap, tapi kasempetan masa depan pikeun tatanén anu ditawarkeun ku 5G pisan seru sareng ngajangjikeun.

Tonton pidéo 5G 5 Cara Pertanian di handap