Kakuatan pembawa sareng reformasi kekebalan

Tranche Salah sahiji réformasi kakuatan sareng kekebalan parantos réngsé kalayan pendaptaran Kode Praktek Télékomunikasi 2021 sareng Penetapan Amandemen Télékomunikasi (Fasilitas Dampak Rendah) 2021 dina Pendaptaran Federal Legislasi dina 8 Nopémber 2021.

Ringkesan parobahan anu diwanohkeun ku instrumén nyaéta kieu:

Kodeu Prakték

  • Kaayaan pamawa gabungan anu aya hubunganana sareng kaamanan sareng operasi janten Bab énggal.
  • Sarat anyar pikeun operator pikeun nyayogikeun sertipikat pamasangan anu gaduh tanah anu berlaku pikeun sababaraha jinis fasilitas.
  • Ngalegaan kawajiban nyimpen catetan pikeun operator anu aya hubunganana sareng jerona fasilitas bawah tanah nalika dipasang.
  • Sarat anyar pikeun operator pikeun narik bewara pikeun kagiatan anu dibatalkeun.
  • Kakuatan anyar anu ngamungkinkeun operator ngarujuk masalah ka Ombudsman Industri Télékomunikasi
  • Kaasup jangka waktu dimana operator kedah ngarujuk bantahan anu dipénta ku tuan tanah ka Ombudsman Industri Telekomunikasi.

 

Penentuan Fasilitas Dampak Rendah (LIFD)

  • Ngaronjatkeun panjang tonjolan maksimum anteneu ti 3 méter nepi ka 5 méter;
  • Ningkatkeun diaméter maksimum hiji piring radiokomunikasi tina 1,8 méter ka 2,4 méter;
  • Ngarobah kaayaan extension munara ayeuna ngawengku wewengkon komérsial, sarta ngidinan pikeun ekstensi saterusna mun munara nepi ka jangkungna maksimum kumulatif 5 méter; jeung
  • Ningkatkeun wates volume ko-lokasi maksimum di daérah komérsial tina 25 per cent ka 50 per cent.

 

Kanggo inpo nu leuwih lengkep sarta tetep diropéa dina reformasi tambahan, mangga buka Dinas Infrastruktur, Angkutan, Pangwangunan Daerah jeung Komunikasi.